Peak Shaving dé oplossing voor piekbelasting

Peak shaving wordt toegepast bij bedrijven om het piekverbruik van elektriciteit te verminderen om te voorkomen dat ze het gecontracteerde vermogen overschrijden en boetes van de netbeheerder ontvangen. Dit kan de noodzaak om de aansluiting op het net te moeten uitbreiden, verminderen.

De wachtrijen voor netverzwaring

Veel bedrijven staan op wachtlijsten voor netverzwaring, wat kan leiden tot vertragingen en gemiste kansen. Door te kiezen voor een batterijopslagsysteem van WattsYours kunt u deze wachtrijen omzeilen en direct beginnen met het besparen op energiekosten.

De rol van batterijen bij Peak Shaving

Batterijopslag speelt een cruciale rol bij het implementeren van Peak Shaving. Wattsyours biedt geavanceerde batterijopslagsystemen die energie opslaan tijdens perioden van laag energieverbruik en deze energie vrijgeven tijdens piekuren. Dit helpt niet alleen bij het stabiliseren van het net door het verminderen van piekvraag, maar zorgt ook voor een betrouwbare energievoorziening zonder de noodzaak van netverzwaring.

Bij Slagerij van Veen heeft WattsYours 150 KWh accu capaciteit geplaatst. Zodat de slager zijn uitbreidingsplannen meteen kan realiseren en zijn aansluiting niet hoeft te verzwaren. 

Optimaal benutten van uw aansluiting

 

Met onze batterijsystemen benut u uw elektrische aansluiting optimaal. In plaats van een kostbare en tijdrovende netverzwaring, kunt u de capaciteit van uw huidige aansluiting maximaliseren door energie op te slaan tijdens daluren en te gebruiken tijdens piekuren.

Het gebruik van onze batterijsystemen kan in veel gevallen de noodzaak voor netverzwaring overbodig maken. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, zowel in termen van verminderde energiekosten als vermeden infrastructuurinvesteringen.

Neem contact op met WattsYours

 

Is uw huidige aansluiting te klein, of staat u in de wachtrij voor een verzwaring? Of krijg je al waarschuwingen van de netbeheerder? Neem contact op of laat het ons weten!